Ga naar inhoud

LPG fix en G607 keuring


e.kneepkens

Recommended Posts

Ik las een kort (advertentie ?) artikel op pag. 10 in het Camper zomerboek 2024 waar ook het logo van NKC op staat. Het gaat over de LPG-Fix die voldoet aan de eisen die de Tüv stellt aan het gebruik van een gasinstallatie. Het artikeltje is verwarrend. Er is sprake van een verplichte G607 verklaring maar die wordt niet (meer) afgegeven. Het is ook steeds weer de vraag of campers met een nederlands kenteken überhaupt een dergelijke  verklaring nodig hadden.

Kan iemand dat artikektje nog een goed doorlezen en uitleggen hoe het op dit moment precies zit met de gaskeuring, al of niet met LPG en de verankering van de gasflessen in de gaskast.

Ik zou dat erg prettig vinden. Het liefst door iemand van de NKC omdat ook NKC-logo gebruikt wordt op de voorkant van het blad.

aangepast door e.kneepkens
tikfoutjes
Link naar reactie
Share on other sites

Tja, de NKC en haar logo! Je zou denken dat de NKC haar verantwoordelijkheid neemt voor wat onder dat logo gepubliceerd wordt. Helaas, vergeet het maar. Neem nu dit forum. Ooit heeft de NKC dit forum ontwikkeld. Maar helaas heeft ze er daarna nooit meer naar omgekeken. Het forum wordt niet gemodereerd. Vragen niet beantwoord. Zelfs binnen het subforum Tips voor de NKC wordt niet gereageerd, en waarschijnlijk evenmin gelezen.

Vergeet het dus maar dat de NKC reageert op je vraag. Die blijft zitten waar ze zit; in haar ivoren toren.

Link naar reactie
Share on other sites

In Nederland kennen wij geen verplichte (G607) gaskeuring, of andere keuringseisen voor een LPG/gasinstallatie. Dit zal mede de reden zijn waarom wij officieel geen LPG aan de Nederlandse pomp mogen tanken voor gebruik van verwarmen en koken in de camper.

Als je een LPG installatie door een specialist laat monteren dan gaat men er in Nederland vanuit dat dit volgens de montage-instructies van de leverancier en kwalitatief goed wordt uitgevoerd door een kundige monteur. Nadien kun je een algemene inspectie van de gasinstallatie mee laten nemen door je locale garage.

Het is overigens wel zo dat je in Nederland een G607 keuring kunt laten doen, keurig periodiek, met keuringsboekje. Er zijn enkele garages's die hiermee adverteren.

 

In Duitsland kent men de G607 keuring wel. De G607 keuringseis heeft een tijdje half in de koelkast gestaan maar een gasinstallatie totaal niet keuren is daar nooit gebeurd. Het e.e.a. aan wet- en regelgeving is in de tussentijd veranderd maar nog steeds is elke Duitse camperaar verplicht om zijn LPG/gasinstallatie periodiek te laten keuren.

 

Wil je bij voorkeur toch ook nog een schriftelijke reactie van de NKC, dan adviseer ik om een e-mail aan de NKC te richten. Zoals hierboven geschreven is dit forum wel voorzien van een NKC logo maar het NKC zelf houd zich niet bezig met dit forum. Sinds deze afsplitsing van het officiele NKC forum is het een stuurloos schip.

 

NB: De overheid is voornemens om de accijns op LPG te gaan verhogen. Hierdoor zal LPG in toekomst 3 keer duurder worden, even duur als normale brandstoffen.

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

Tja, als lpg hier 3 x duurder wordt dan ontmoedigt men het gebruik er van in Nederland en duwt men de lpg gebruikers hier voor ook weer de grens over.

Ben wel blij dat ik in de driehoek België -Duitsland-Nederland woon. Heb ik wat te kiezen.

aangepast door van der Honing
  • Sad 1
Link naar reactie
Share on other sites

Geef eens aan Adriatik waarom je hier een Sad emoji bij plaatst.

Of speel je het zoals gewoonlijk op de persoon en lukt het je niet om objectief te zijn.

 

2 uren geleden, van der Honing zei:

Tja, als lpg hier 3 x duurder wordt dan ontmoedigt men het gebruik er van in Nederland en duwt men de lpg gebruikers hier voor ook weer de grens over.

Ben wel blij dat ik in de driehoek België -Duitsland-Nederland woon. Heb ik wat te kiezen.

 

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid