Ga naar inhoud

Leveling systeem Ford Transit vanaf 2022


Brand

Recommended Posts

Hudraulische levelsystemen zijn er niet echt specifiek voor een bepaald merk en type onderstel/bus. Het zijn min of meer standaard systemen die soms met kleine aanpassingen en/of accessoires passend gemaakt worden voor een bepaald merk en type onderstel/bus.

 

Het gros kiest voor de levelsystemen van E&P, een van de grote specialisten in hydrauliek en levelsystemen, sinds enige tijd onder de vleugels van Al-Ko Duitsland.

Al-Ko is daarbij ook een vaker gekozen merk hydraulisch levelsysteem, al zijn dit meer de Duitsers die dit Duitse merk als voorkeur genieten.

Een ander en misschien iets kleiner Duits levelsysteem is het merk Goldschmitt. Dit merk zie je bij zowel Nederlandse campers, als andere Europese campers.

 

Dus als je het over ervaring met een hydraulisch levelsysteem voor een Ford Transit camper hebt - en dat kan zowel een buscamer als een halfintegraalcamper zijn -

dan kun je eigelijk stellen dat de ervaring min of meer het zelfde is als met alle andere bus- of halfintegraal campers. En de kosten liggen meestal rond de €7.000,00.

Link naar reactie
Share on other sites

Wij lieten een Tesa levelersysteem plaatsten op onze Laika camper. Dit systeem is niet hydraulisch maar elektrisch. Voor rond de 4000€ kant en klaar geplaatst. Bevalt uitstekend en is eventueel mee te verhuizen naar de volgende camper.

tesalift.eu

aangepast door R.Melo
Aanvulling
Link naar reactie
Share on other sites

Het valt mij op dat er relatief gezien weinig camperaars voor een elektrisch levelsysteem kiest. Er werd in het verleden geroepen dat elektrische levelsystemen gevoeliger zijn voor vuil en stof, trager levelen en meer geluid produceren, wellicht was dat voor de zekere camperaars een reden om voor hydraulisch te gaan. Waarna de kudde misschien volgde.

aangepast door Camper-T
Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu al 2 zomers een E en P levelsysteem eronder. ja was even slikken toen ik de prijs zag, maar nu ben ik er heel blij mee.

Soms staat alles zo scheef dat het systeem zegt, alleen handmatig, maar dat gaat ook heel makkelijk. Stond laatst voorkant zo hoog dat ik nog een extra trapje onder het trapje nodig had, maar dus wel lekker stevig en waterpas.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op dit onderwerp

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid