Ga naar inhoud

Jac225

Members
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Jac225 won de laatste dag op 14 november 2023

Jac225 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jac225's Achievements

8

Community reputatie

  1. Onze ervaring met een extra coating op de camper: op onze vorige camper hebben we een nano coating laten aanbrengen; kosten ongeveer €300. Op onze huidige camper een keramische coating laten aanbrengen; kosten ongeveer €2.000. De nano coating is veel zachter dan de keramische coating. We zagen bijvoorbeeld dat als er bij de nano coating een takje langs de camper schuurde, er een bijna niet te verwijderen streep in de coating achterbleef. Dat zie je bij de keramische coating vrijwel niet omdat deze veel harder is. Daarnaast blijkt dat het verwijderen van vuil en zwarte strepen vele malen gemakkelijker gaat bij de keramische coating. Dit zijn onze ervaringen. Veel succes met het maken van een keuze!
  2. Er zijn heel veel maten en modellen. Dan verwijs ik toch naar de bedrijven die onderdelen verkopen. Hier zijn er veel van die je goed kunnen adviseren en waar je ook al op kenteken kunt zoeken welke spiegel er nu op zit. Zonder dat ik reclame wil maken voor een bedrijf: maar ik heb goede ervaringen -ook met een spiegels- met winparts.nl. Er zijn ook vele andere bedrijven die goed kunnen adviseren en leveren
  3. Van belang is ook welke eisen de RDW stelt aan een spiegel. Ik zou niet zomaar een andere armlengte van de spiegel hanteren.
  4. Bij de nieuwere Hymer campers is de bodem ongeveer 4 cm dik. Bij de verstevigingen (zie onderzijde garage) zijn ze wat dikker. Ik heb de fietsgeleiders vastgemaakt met holle wand pluggen. Met andere pluggen heb ik geëxperimenteerd en dat werkte niet.
  5. En dit soort reacties is nu precies wat ik bedoel. Dit forum is doorspekt met algemene reacties “blijf opletten”. Dit zijn reacties of antwoorden waar je helemaal niets mee kunt. Dus als je iemand wil helpen en waarschuwen prima, maar wordt dan concreet: waar, voor wat en voor wie moet je opletten en welk concreet advies heb je dan. Eerst dan kun je collega camperaars helpen en dat is de essentie van dit forum. Als je dat niet van plan bent dan adviseer ik je een ander forum te zoeken.
  6. Inderdaad kinderachtige reacties die absoluut niet bijdragen aan de beantwoording van een serieuze vraag van Ed en Jet. Als ze kinderachtige reacties hadden willen zien dan hadden ze de vraag wel anders gesteld. Ik denk dat heel veel bezoekers/deelnemers van dit forum daar ook geen behoefte aan hebben. Mij lijken bijvoorbeeld X (Twitter) en Facebook meer geschikt voor dit soort bagger.
  7. Jac225

    waxbehandeling

    Campercoating.eu te Bergeijk. Uit eigen ervaring: ze leveren vakwerk (en ik heb geen enkel belang in dit bedrijf:
  8. Jac225

    Tolwegen Frankrijk

    Kijk effe op autoroutes.fr
  9. Je hebt er niet bij vermeld welk systeem dat je hebt. Ik heb (al 14 jaar) systeem van E&P. Ik zorg altijd dat de handrem er op staat omdat je dan ook de stabiliteit van de wielen kunt gebruiken. Soms komt het voor dat 1 wiel niet veel of geen contact heeft met de bodem en dan kan stabiliteit van andere wielen helpen. Het komt bij mij ook wel eens voor dat een stempel op het oog iets uit het lood staat. Mijn ervaring: gewoon laten staan, nog geen problemen mee gehad. Ook geen opmerkingen bij onderhoudsbeurt door de dealer.
  10. We hebben een voortent van Kampa/Dometic. Dometic heeft voor het afdichten en stabiliseren van de opening aandrukstangen. Deze werken bij ons prima. De opening wordt afgedicht en het klapperen door de wind is verdwenen. (Dometic Rear Upright Pole Set aandrukstangen). Met de tent in de peesrail van de luifelcassette (Thule omnistor 5200) hebben we slechte ervaringen. Door het gewicht van de voortent wordt de luifel enkele centimeters opgetrokken waardoor het regenwater tussen de luifelbak en camperwand loopt. Wij hebben daarom een aparte peesrail van Thule onder de luifelbak laten monteren waardoor het probleem is opgelost.
  11. Jac225

    Gaspit slaat uit.

    Soms helpt het om met een vuist (beheerst) tegen de onderkant van de kookplaat te slaan. Heeft mij al meerdere keren geholpen omdat het thermokoppel slecht contact maakt.
  12. Vertel Harry, wat is jouw (negatieve) ervaring?
  13. ik heb een aantal jaren geleden een set aangeschaft bij www.ukatex-autositzbezuege.de prima kwaliteit en goede ervaring met bedrijf
  14. Blijven de beperkingen t.a.v. verkeersregels, die per land gelden voor campers boven 3.500 kg (camper “vrachtwagen”), dan wel bestaan?
  15. Prijsstijgingen zijn er nu wel elk kwartaal. In een overeenkomst kunnen dan wel voorwaarden opgenomen zijn, maar je staat als consument in deze tijd van extreme prijsstijgingen zeer zwak. Ontbinding van een overeenkomst door prijsstijgingen maakt geen indruk meer op een dealer; integendeel, de camper kan dan voor een fors hogere prijs heel snel aan een ander verkocht worden. En ik hoor uit mijn omgeving dat vaste prijzen voor campers nu even niet gehanteerd worden. Mijn eigen situatie: oktober 2021 Hymer gekocht, wordt deze maand geleverd. Intussen is deze (écht exact dezelfde camper) €23.000,- duurder geworden. Deze prijsverhoging raakt mij niet omdat er goede afspraken gemaakt zijn met de dealer. Ontbinding van de overeenkomst door mij, zou de dealer een stevige extra marge opleveren……. Ik zou, zoals Adriatik ook al noemt, met de dealer aan tafel gaan en samen er proberen uit te komen. Als je de camper wil hebben dan is ontbinding van de overeenkomst niet de beste oplossing; je hebt dan geen camper, een lange levertijd voor een nieuwe en hou er rekening mee dat de prijzen mogelijk nog zullen gaan stijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid