Ga naar inhoud

Cor1961

Members
  • Aantal items

    304
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Cor1961 won de laatste dag op 30 december 2023

Cor1961 had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Cor1961's Achievements

38

Community reputatie

  1. Het zou pas een verhoging van 100% zijn als men ook het hele jaar het 25% tarief zou betalen maar aangezien men de camper vaak schorst word het 25% tarief al niet gehaald, dus sta niet raar te kijken als het tarief nog verder omhoog gaat.
  2. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Apk2 bij voertuigen met leeg gewicht tot 3500 kg , maar APK boven max gewicht boven 3500kg elk jaar . Dus camper met max boven 3500kg elk jaar APK , maar leeg gewicht beneden 3500kg wel APK 2.
  3. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    En praat je dan over de technische maximale massa of over de toegestane maximum massa voertuig?
  4. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Nee, is niet mijn uitleg. Staat op de site van de RDW en in de praktijk ondervonden.
  5. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    APK2 ben ik het helemaal mee eens, heb ook niet anders beweerd. Maar gewicht boven de 3500kg ben je al APK plichtig na 1 jaar, waarom kreeg ik anders een melding van de RDW dat ik mijn camper APK (2) moest laten keuren?
  6. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Nogmaals , wat jij nu aangeeft gaat over welke voertuigen door welke keuringsinstantie gekeurd mogen worden en niet over welk voertuig wanneer keuringsplichtig is. Dit staat bij artikel 4 keuringsplichtige voertuigen en dit wat jij aangeeft is artikel2 keuringsbevoegdheid.
  7. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Hier het vervolg van het artikel. Zoals te lezen is word er onderscheid gemaakt tussen voertuigen die zwaarder zijn dan 3500kg en voertuigen die dat niet zijn. De keuringsplicht geldt niet voor motorrijtuigen met een toegestane maximummassa van niet meer dan 3500 kg: met een verbrandingsmotor die wordt gevoed door al dan niet tot vloeistof verdicht gas of diesel zolang als sinds de datum van eerste toelating van het motorrijtuig nog geen drie jaar voorbij is; Anders dan de motorrijtuigen als bedoeld in onderdeel a, als sinds de datum van eerste toelating van het motorrijtuig nog geen vier jaar voorbij is.
  8. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Ook van de site van de RDW: Keuringsplichtige voertuigen: Voor de volgende groepen voertuigen geldt de keuringsplicht 1 jaar na de datum van eerste toelating: motorrijtuigen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg. Dit geldt niet voor een landbouw- of bosbouwtrekker aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg taxi’s en OV-auto’s ambulances Mijn camper heeft vorig jaar (2 jaar oud) APK keuring gehad na melding van RDW, Max 4250kg.
  9. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Als je naar de website ovi.rdw.nl gaat en je typt je kenteken in kan je bij verval datum kijken wanneer je camper weer APK gekeurd moet worden. Indien hij een maximum toelaatbaar gewicht heeft van meer dan 3500kg moet hij al na 1 jaar en daarna elk jaar APK gekeurd worden. Echter om te bepalen welke keuringsinstantie de camper APK mag keuren word bij voertuigen op personenwagen kenteken van het massa ledig voertuig uitgegaan en valt hij onder de APK2.
  10. Cor1961

    Apk2 of Apk1

    Keuringsplichtige voertuigen: Voor de volgende groepen voertuigen geldt de keuringsplicht 1 jaar na de datum van eerste toelating: motorrijtuigen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg. Dit geldt niet voor een landbouw- of bosbouwtrekker aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg taxi’s en OV-auto’s ambulances Bron: RDW
  11. En dan ook nog in de ledenraad zitten van het NKC……dubbele agenda……
  12. Ja, je moet aangeven in welke euro klasse je camper valt met bewijs ervan. Je had hem ook van tevoren kunnen bestellen en automatisch van je rekening kunnen laten afschrijven, krijg je nog korting ook. Kan je alles rustig thuis doen..
  13. Cor1961

    BPM 2024

    Er zijn genoeg anderen die met een dubbele agenda werken en proberen te profiteren… dus ja, op blijven letten…..
  14. Dan zou je het onderhoud, stallingskosten, wegenbelasting, verzekering, dieselkosten en staangeld ook mee moeten rekenen. Maar daar gaat het hier niet over, er werd gesuggereerd dat een camper een goede belegging is en met een fictief rendement van 3,6% over 5 jaar kan je niet van een goed rendement spreken.
  15. En weet je dus ook meteen waarom het nu naar het halftarief gaat , want het kwarttarief werd ook al niet betaald….
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid