Ga naar inhoud

Wim Corduwener

Members
  • Aantal items

    208
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Wim Corduwener won de laatste dag op 18 november 2022

Wim Corduwener had de meest gelikete inhoud!

Over Wim Corduwener

  • Verjaardag 01-04-1955

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Wim Corduwener's Achievements

22

Community reputatie

  1. Prima idee! Alleen wordt daar nooit op gereageerd door een moderator. Dus wat heeft het voor zin.
  2. Volgens mij staat het forum nog steeds als link op de website van het NKC.
  3. Eigenlijk vind ik het niet echt slim en tamelijk arrogant van het KKC om het contact tussen de doelgroep (wij) en het NKC te negeren. Een forum is daarvoor een perfect middel, maar heeft volgens mij alleen zin als je leest wat je doelgroep vindt en wenst. Op die manier kun je als NKC meebewegen met de camperaars.
  4. En ik denk dat de NKC ook maar wat roept. Ik ben (en word) geen lid van de NKC dus heb ik wellicht geen recht van spreken over wat de NKC allemaal allemaal roept.
  5. Wim Corduwener

    12v

    @CaradoT135 heeft trouwens wel een punt: afhankelijk van wat er wordt gebruikt is een dikkere draad nog beter. Ikzelf gebruik meestal Ø 2,5mm² zwarte-rode luidsprekerkabel. Dan bestaat er geen verwarring tussen 12 en 230 volt, maar dit terzijde.
  6. Grappig dat de NKC dat wil, maar al in 2005 is bij het Europese parlement een herzieningsverzoek ingediend om categorie B rijbewijzen te verhogen naar 4250 Kg en daar is tot nu niets mee gebeurd. De ANWB (niet de minste met 4,7 miljoen leden) is geen voorstander om dat gewicht te verhogen. En eerlijk gezegd denk ik dat ze wel een punt hebben. Wordt trouwens ook wat lastig met 28 lidstaten die allemaal wat anders willen.
  7. Wim Corduwener

    12v

    Telefoondraad is wel heel erg dun en daar zou ikzelf geen 12 volt op willen zetten. Als een zekering zwaarder is dan de telefoondraad, dan fikt bij sluiting je hele telefoondraad weg. Volgens mij werkt het beter als je minimaal Ø 1,5 mm neemt.
  8. Wij hebben een ampèremeter in onze kampeerauto. ▲ Die vertelt precies of ik teveel stroomverbruikers heb ingeschakeld. Afhankelijk van het geleverde amperage (meestal 6 tot 10 ampère) en ik ben met de Senseo koffie aan het zetten ben zie ik dat ik meestal niet heel veel meer stroomvreters kan inschakelen. En nu we het toch over verwarming hebben: in onze caravan zat vloerverwarming die werkte op 230 volt en gebruikte 50 watt. Ik kan me niet herinneren dat we de gaskachel ooit hebben aan gehad.
  9. Die Hymer Exsis 482 is dat dan geen kampeerauto met een integrale opbouw? In dat geval lijkt me dat de deur door Hymer wordt gemaakt.
  10. Ik denk dat je meer bruikbare adviezen krijgt als je foto’s plaatst om je verhaal te illustreren.
  11. En de literprijs bij de pomp is ook een stuk lager.
  12. Volgens mij mag dat met een Tempo 100-ontheffing alleen in Duitsland; in Nederland geldt voor alle aanhangers (tot 3.500 kilogram) een maximum snelheid van 90 km/h.
  13. Veel dealers verwijderen de kentekenplaten als ze een kampeerauto te koop zetten. Misschien ben ik wat argwanend, maar het lijkt erop dat de verkoper liever niet heeft dat je zelf op onderzoek uit gaat bij de RDW. Daar kun je namelijk ook bekijken wat het rijklaar gewicht is en dat ligt wat hoger dan het leeg gewicht. Ook niet onbelangrijk: wat ga je aan wegenbelasting betalen en fijnstoftoeslag. Houd er ook rekening mee onder welke milieuklasse deze kampeerauto valt. Oh ja, persoonlijk vind ik een reservewiel ook wel handig. Laadvermogen baseert de verkoper op het ledig gewicht en dat lijkt me niet correct.
  14. Wim Corduwener

    Antenne

    Een foto help inderdaad. Als je binnen de antennekabel kunt terugvinden dan kun je meestal aan het soort stekker zien wat er aan heeft vastgezeten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid